1 2 4 5 6 7 9 10

Daca stii cat valorezi, nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu ceilalti, indiferent daca te accepta sau te refuza. Daca esti ingrijorat in legatura cu acceptarea sau refuzul celorlalti, atunci nu denota decat un singur lucru, faptul ca nu stii cat valorezi, ca nu iti cunosti propria fiinta. Tu esti ingrijorat in legatura cu oamenii care se gandesc la tine, deoarece egoul depinde mult de opiniile si gandurile lor. Acesta este motivul pentru care omul care se cunoaste pe sine este un rebel, iar omul care traieste in ego trebuie sa faca un compormis. Egoistul are nevoie de ceilalti, de sprijinul oferit de acestia, iar cu cat sunt mai multi, cu atat va fi mai lustruit acesta.

Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim si intreaga viata sa invatam sa tacem. Cum ceea ce nu stii e mai mult decat ce stii, nu vorbi mult. Tacerea este unul din argumentele cele mai greu de combatut. Cuvintele reprezinta modul de a prezenta ceea ce se afla in interiorul nostru, insa cuvantul a fost dat muritorilor pentru a-si transmite gandurile, iar inteleptilor pentru a si le ascunde. Viata reprezinta o devenire, o desavarsire care, prin cele 5 simturi ale noastre, o percepem ca fiind limitata de timp, insa, timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp.

Cine suntem noi in toata complexitatea si splendoarea noastra? Cati oare putem sa afirmam ca existam si in contextul in care nu exista nimeni si nimic in afara noastra de care sa depindem? Exista doua tipuri de leucoplast: cel care nu se lipeste si cel care nu se dezlipeste. E necesar sa ne construim astfel incat atunci cand suntem singuri sa fim la fel de bine ca si atunci cand suntem cu persoanele iubite, altfel cand acestea ne vor parasi, ce mai ramane de noi?

Cel pe care am plecat sa-l caut, a venit in intampinarea mea.
Si acela a devenit eu insumi, cel pe care eu il numeam Celalalt!
Invata sa devii gazda, Insa oaspetele nu va veni cata vreme, gazda exista.
Cand Oaspetele e cautat, dorul inflacarat de Oaspete, e cel care face toata treaba.
Uita-te la mine, si vei vedea un rob al acelei inflacarari.

Atata timp cat nu ai moarte si devenire, esti doar un oaspete trist, pe pamantul intunecat – Goethe.

10299544_542939219162296_7199247718597221858_n

Viata pare uneori fara sens deoarece, pana acum nu ati luat-o in proprile maini, nu ati creat nimic care sa ii dea un sens. Omul este gol, dar la fel este un bambus, iar cand bambusul este transformat in flaut, acesta capata un sens, la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste fiinta umana. Cantecul e cantec atunci cand il canta cine trebuie. Toate problemele si grijile noastre au ca menire sa ne faca

Tot ceea ce noi suntem se manifesta in exteriorul nostru tocmai pentru a putea fi observat si inteles. Nu putem imparti vina pe nimic din afara noastra, deoarece, cum spuneam, tot ce se afla in exterior reprezinta oglinda a ceea ce exista in interior. Aceasta descoperire de sine poate fi realizata numai prin rabdare care, de altfel, este o forma mai mica de disperare, deghizata in