1 2 4 5 6 7 9 10

A spune despre un om ca sufera de mai multe boli este o greseala. Boala, la fel ca si sanatatea, nu are plural, nu exista mai multe sanatati, atunci cum ar putea exista mai multe boli? Daca un om se afla in armonie interioara, se simte bine, niciun mecanism intern nu este disfunctional, atunci numim acel om sanatos. Daca acelasi om are diferite disfunctii la nivel organic, spunem despre acel om ca este bolnav. Boala desemneaza o stare, o forma a starii omenesti, un om poate fi sanatos, sau bolnav, nu poate avea o multitudine de boli.

Medicina nu a reusit pana acum sa defineasca conceptul de sanatate. Ea poate doar sa ne informeze cu privire la boala. Medicina se preocupa doar de exterior, doar de manifestarile corpului fizic, insa sanatatea poate fi inteleasa doar privind spre interior, spre sinele launtric. Medicina este un fel de biberon pe care il gasim in societate si care ne aduce linistea ca altcineva se va ocupa de problemele noastre, ea este asemeni unui suport in care noi ne punem crucea, uitand complet sa ne asumam responsabilitatea actiunilor noastre.

Nu exista “boli“, nu e corect la plural, pentru ca sanatatea si boala sunt notiuni care pot fi folosite doar la singular pentru ca se refera la starea umana, nu la parti sau organe ale corpului. Trupul nu e niciodata bolnav sau sanatos. Corpul nu face nimic singur (priveste un cadavru). Functionarea corpului se face prin 2 instante materiale: constiinta-suflet si viata-spirit. Prin corp se manifesta informatiile transmise de constiinta, care devin vizibile. Legatura dintre corp si constiinta e facuta ca si emisia de unde radio si aparatul receptor.