1 2 4 5 6 7 9 10

A spune despre un om ca sufera de mai multe boli este o greseala. Boala, la fel ca si sanatatea, nu are plural, nu exista mai multe sanatati, atunci cum ar putea exista mai multe boli? Daca un om se afla in armonie interioara, se simte bine, niciun mecanism intern nu este disfunctional, atunci numim acel om sanatos. Daca acelasi om are diferite disfunctii la nivel organic, spunem despre acel om ca este bolnav. Boala desemneaza o stare, o forma a starii omenesti, un om poate fi sanatos, sau bolnav, nu poate avea o multitudine de boli.

Medicina nu a reusit pana acum sa defineasca conceptul de sanatate. Ea poate doar sa ne informeze cu privire la boala. Medicina se preocupa doar de exterior, doar de manifestarile corpului fizic, insa sanatatea poate fi inteleasa doar privind spre interior, spre sinele launtric. Medicina este un fel de biberon pe care il gasim in societate si care ne aduce linistea ca altcineva se va ocupa de problemele noastre, ea este asemeni unui suport in care noi ne punem crucea, uitand complet sa ne asumam responsabilitatea actiunilor noastre.

Nu exista “boli“, nu e corect la plural, pentru ca sanatatea si boala sunt notiuni care pot fi folosite doar la singular pentru ca se refera la starea umana, nu la parti sau organe ale corpului. Trupul nu e niciodata bolnav sau sanatos. Corpul nu face nimic singur (priveste un cadavru). Functionarea corpului se face prin 2 instante materiale: constiinta-suflet si viata-spirit. Prin corp se manifesta informatiile transmise de constiinta, care devin vizibile. Legatura dintre corp si constiinta e facuta ca si emisia de unde radio si aparatul receptor.

Dan Millman (Scott Mechlowicz) este un gimnast care viseaza sa castige o medalie la Olimpiada, a carui lume se rastoarna cand intalneste un strain misterios numit Socrates (Nick Nolte). Socrates detine puterea de a ajunge la noi niveluri ale puterii si intelegerii. Dupa ce sufera un accident, cu ajutorul lui Socrate si al unei tinere, Joy (Amy Smart), Dan descopera ca trebuie sa invete multe si sa uite si mai multe inainte de a putea deveni un luptator impacat cu sine insusi.

Filmul “Conversaţii cu Dumnezeu” este povestea adevărată a lui Neale Donald Walsch, cel care a inspirat şi a schimbat în bine vieţile a milioane de oameni de pe tot întinsul planetei. Călătoria sa iniţiatică începe cu un accident de maşină şi pierderea slujbei, devenind treptat, dintr-un om obişnuit, un vagabond fără acoperiş deasupra capului, luptându-se să supravieţuiască. Iar când lucrurile păreau că se îmbunătăţesc, un nou eşec. Neale, furios şi amărât, îi scrie lui Dumnezeu nişte întrebări fundamentale. În ciuda neîncrederii sale, Neale chiar primeşte răspunsurile! Conversaţiile care urmează sfârşesc prin a fi un best seller, tradus în zeci de limbi…

Prin karma (sanscrită: karman = efect, faptă) este ințeles un concept filosofic religios, prin care fiecare acțiune – fizică sau spirituală -  are în mod inevitabil o urmare. Aceasta nu se manifestă neapărat în viața actuală. Karma înseamnă acțiune. Pentru a înțelege mai bine conceptul de karma, Swami Vivekananda folosește în cartea sa,”Raja Yoga”, exemplul unei pietre aruncate în vid. Orice piatră arunci în acest mediu se va întoarce în cele din urmă la tine, cu un moment (masa x viteza) egal cu cel pe care l-ai folosit pentru a o arunca. În același fel, orice acțiune se întoarce

Dacă încă vă mai îndoiți de ideea că reîncarnarea este un fapt incontestabil, iată câteva argumente “puternic” vehiculate  pe multe site-uri creștine de pe internet pe care vi le vom înfățișa într-o cu totul altă lumină și înțelegere. Vă prezentăm deci, “codul spart” al tezei creștine asupra ideii de reîncarnare.

1) Cel mai cunoscut pasaj Biblic referitor la reîncarnare: