1 2 4 5 6 7 9 10

Era odata un rege care avea 4 neveste. Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun. De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se mandrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca, aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.
Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el.

Acum cativa ani lucram ca si taximetrist, ca sa ma intretin. Am preluat o comanda, iar cand am ajuns la destinatie, la 2:30 AM, cladirea era acoperita in intuneric, doar cu exceptia unei singure lumini la o fereastra de la parter… In asemenea circumstante, multi taximetristi ar claxona o data sau de doua ori, ar astepta un minut si apoi ar pleca. Dar am vazut prea multi oameni care depindeau de taxi, acesta fiind singurul lor mod de transport. Daca nu mi s-a parut nici un pericol si astfel am mers si-am batut la usa.

Pe când tatăl şi fiul mergeau prin munţi, împiedicându-se, fiul cade şi strigă: “aaaaaahhhhhhh!!!!!” Spre surpriza sa, o altă voce repetă, din munte: aaaaaahhhhhhh!!!!! Curios, copilul strigă: “CINE E ACOLO??” Şi primi răspunsul: CINE E ACOLO??”. Supărat de răspuns, copilul strigă: “LAŞULE!”

Şi primi răspunsul: “LAŞULE!” Copilul îşi întrebă tatăl: “Ce se întâmplă?” Tatăl surâse şi îi spuse: “fiule, fii atent.” Atunci tatăl strigă către munte:

Intr-o zi, intr-un cocon, a aparut o mica gaura. Un om, care trecea din intamplare prin preajma, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa prin aceasta gaura mica. Dupa multe incercari se parea ca fluturele a abandonat, si gaura ramasese la fel de mica. Parea ca fluturele a facut tot ce putea si nu mai era in stare de nimic altceva. Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat, insa corpul sau era slab si anemic, aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau.

Orice despartire are o poezie in sine, ii inveti limbajul, ii traiesti profunzimile. Din tristete se naste o bucurie de tip nou…Pare imposibil, dar se intampla. Stiu asta din cauza mortii lui nana. Aceasta a fost o despartire totala. Nu ne vom mai intalni, si totusi despartirea de el a fost frumoasa. Era batran, era pe moarte, probabil din cauza unui infarct. Nu stiam, pentru ca in sat nu exista un doctor, nici macar un farmacist sau un felcer, asa ca nu stiu care a fost cauza mortii sale, dar eu cred ca a fost infarct.

Cred ca aveam 5 sau 6 ani cand am vazut primul calugar jainist gol, intrand in casa bunicilor mei. Nu mi-am putut opri rasul. Bunicul mi-a spus:”Taci din gura. Esti o pacoste pentru vecini si te iert. Dar nu am sa te iert daca esti nepoliticos cu guru-ul meu. El este maestrul meu, el m-a initiat in secretele religiei.” Am spus:”Nu ma intereseaza secretele interioare. Vreau sa stiu ceea ce sare in ochi. De ce umbla gol? Nu ar putea sa poarte macar chiloti?” A ras si bunicul si mi-a spus:”Nu inteleg ce vrei sa spui”. “Am sa-l intreb chiar eu”, am spus.

Primii 9 ani, sunt anii care formeaza caracterul uman. Dupa aceea, oricat ai incerca nu mai poate fi educat.Eu am fost crescut de bunicii din partea mamei. Fiind singuri, cei doi batrani isi doreau ca ultimele zile sa le fie luminate de bucuria prezentei unui copil in casa. Mama si tatal meu nu au fost de acord, eu eram copilul lor cel mai mare, intaiul nascut, insa, pana la urma m-au trimis.

   Nu ma interesa joaca si nici nu aveam cum sa ma joc, pentru ca nu aveam cu cine. Parca ma vad in acei ani stand pe unde apucam. Casa noastra se afla