1 2 4 5 6 7 9 10

Într-un mic orăşel trăia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre acestia era negustor de umbrele iar celălalt îşi câştiga existenţa vânzând sandale. Femeia insa mereu tristă.

Văzând-o mereu în această stare, un om a întrebat-o: “Ce te supără femeie? Ce necaz îţi chinuie sufletul?“

Legenda spune ca o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera, a auzit o voce misterioasa care i-a spus: “Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Trebuie sa stii ca dupa ce vei iesi, poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!“. Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o piatra si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar 8 minute!”.

Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc. Pasarile se odihneau linistite la umbra copacilor. O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba: “Ce este viata?” Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse: “Viata este o deschidere!” Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse: “Viata este libertate si fericire!” O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare: “Viata este risipire, da, doar risipire…”

Doi bebelusi vorbeau in burta mamei:
- Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile