1 2 4 5 6 7 9 10

Medicina nu a reusit pana acum sa defineasca conceptul de sanatate. Ea poate doar sa ne informeze cu privire la boala. Medicina se preocupa doar de exterior, doar de manifestarile corpului fizic, insa sanatatea poate fi inteleasa doar privind spre interior, spre sinele launtric. Medicina este un fel de biberon pe care il gasim in societate si care ne aduce linistea ca altcineva se va ocupa de problemele noastre, ea este asemeni unui suport in care noi ne punem crucea, uitand complet sa ne asumam responsabilitatea actiunilor noastre.

Atunci cand arunci o piatra intr-un lac linistit, tulburarea apei apare in locul unde a fost aruncata piatra insa undele sale se vor deplasa pana pe malul celalalt, departe de locul in care a cazut piatra. In mod asemanator tot ce se intampla in fiinta noastra se manifesta in corpul fizic.Iar daca medicina trateaza doar undele care ajung la mal, ce se intampla cu locul in care a cazut piatra si tulburarea produsa de ea? Daca te concentrezi doar la undele produse de ea atunci cine va mai fi constient de piatra care a atins apa? Vibratiile bolii vin din profunzime, asemeni undelor produse de piatra, de aceea boala persista uneori chiar si dupa ce corpul a primit tratamentul si s-a „vindecat”. Boala persista fiindca vibratiile sale vin din profunzime… Desigur interesul medicilor este ca pacientul sa nu se vindece, numai boala trebuie sa dispara, iar pacientul sa revina. Medicina incearca sa te elibereze de boala superficial, doar la nivelul corpului fizic, dar este de retinut ca desi este eliberat de toate bolile sale, el nu este eliberat de inconstienta.

Sunteti plini de rani iar voi le acoperiti cu petale de trandafir? Credeti ca unul sau doua bandaje sunt de ajuns pentru ranile provocate de inconstienta voastra? Fugim de boala ca si cum ea ar fi dusmanul, insa nu este deloc asa. Boala este prietenul care iti arata ce nu este in echilibru. Ea este asemeni unui far care palpaie si te avertizeaza sa iti canalizezi toata energia spre constientizarea si intelegerea ei. Insa tu crezi ca este inamicul si incepi sa te lupti cu ea, sa devii dezgustat de ea, astfel primul lucru pe care il faci este sa alergi spre medic, ca sa te exorcizeze de ceea ce tu ai semanat iar acum nu vrei sa mai culegi. Nici un animal de pe pamant nu este atat de tensionat, bolnav, nelinistit la fel cum este omul. Priviti la o pasare! Ati vazut vreodata o pasare frustrata sau care sa nu ciripeasca fiindca se gandeste la ziua de maine?

Boala nu este un lucru intamplator, ea vine ca o consecinta a ceea ce ai gandit, simtit sau facut. Vesnic aud intrebarea „ce am facut ca sa merit asta?”, insa raspunsul se afla in intrebare, si anume, inconstienta. Nu este nevoie decat de putina atentie. Daca in loc sa cotrobai in sertarul cu medicamente dupa ajutor, ai arunca o privire inlauntrul fiintei tale, ai putea observa tot haosul si dezordinea de acolo. Prin urmare nu va asteptati sa va creasca flori in palma cand in sufletul vostru este un iad dezlantuit. Exista o asa-numita trinitate si anume Gand- Simt- Vointa. Ele sunt cele trei corzi ale instrumentului numit echilibru, iar cel care detine acest instrument esti tu insuti, astfel tu alegi ce fel de muzica vei crea. Atunci cand ceea ce gandesti se afla in echilibru cu ceea ce simti, iar ceea ce simti si gandesti dau nastere la ceea ce faci, atunci vei fii implinit iar boala va sta departe de tine. Gand (ceea ce gandesti)- Simt (ceea ce simti)- Vointa (ceea ce manifesti) sunt cheia, lacatul si usa care te vor conduce spre echilibrul si pacea interioara.

  1. AnyOne says:

    Trinitatea de care se vorbeste mai sus, este modul prin care noi ne manifestam in acest plan. Cu ajutorul Corpului Eteric, noi putem percepe, intelege, gandi, specula, filozofa.Acesta este primul element al Trinitatii si anume Gandul. Corpul Astral, al 2 lea element, reprezinta amalgamul de sentimente, emotii, stari, trairi. Cand ceea ce gandesti si ceea ce simti vor fi in echilibru, ele vor da nastere la ceea ce faci, ce manifesti.In acasta armonie dintre aceste 3 elemente, nu isi mai poate face loc boala. Constiinta dobandita prin aceasta Trinitate ne va conferi o liniste interioara, o stare de beatitudine, de intelegere si acceptare a vietii. Suntem responsabili de gandurile, sentimentele si faptele noastre, deci, haideti sa intelegem ce simtim cu privire la dezvoltarea noastra spirituala.

  2. Radu says:

    Sanatate inseamna iubire. Iubind esti sanatos.

Lasa un comentariu