1 2 4 5 6 7 9 10

Multi sunt pregatiti sa renunte la tot ce au si spun: “Renuntam la case, masini, parinti, copii, proprietati.” Insa nimeni nu spune: “Eu voi renunta la mine insumi.” Adevarul poate fi descoperit doar prin disparitia personalitatii prezente. Iar pt aceasta este necesar un curaj foarte mare. Asadar esti pregatit sa dispari?

Adevarul nu este interesat decat de tine insuti. Atata timp cat cautatorul nu arata ca este pregatit sa renunte la el insusi, nu va putea progresa. Intrebarea este: Sotia este intr-adevar a ta, pentru a renunta la ea? Nici un sot nu poate pretinde ca sotia sa este cu adevarat a lui. Si acest lucru este dovedit in fiecare clipa din existenta sa. Daca renunti la ceva ce nu iti apartine nu faci decat sa te amagesti singur.

Pe cine crezi ca pacalesti? Bogatia este cu adevarat a ta, dar poti spune cu atat de multa usurinta ca renunti la ea? In afara de tine insuti, nu posezi nimic altceva. Toti vorbesc despre renuntarea la lucruri care nu le apartin in timp ce despre ceea ce poseda cu adevarat nu mentioneaza nimic.

  1. Buddha spunea ca ceea ce detinem cu adevarat e ceea ce nu ne poate fi luat nici prin moarte. nimic din ce detinem pe plan material nu indeplineste acest principiu, defapt, inclusiv ziua de maine e imprecisa in detinerea lucrurilor materiale. pentru ca adevarul sa inceapa sa curga prin tine, trebuie mai intai sa fii complet gol, pentru ca nu poti umple un pahar deja plin.

  2. Dragos says:

    Nu poti sa pierzi decat ce nu ai avut niciodata.

  3. Sim Sergiu says:

    Doua sabii nu pot intra in acelasi timp intr-o singura teaca. Un nene pe nume Kabir a spus odata: “Am cautat adevarul dar am constatat cu uimire ca atata vreme cat cautatorul exista, adevarul nu poate fi gasit. Cand am gasit adevarul am privit in jur…dar eu eram absent. Cautatorul nu mai exista. Invers cand cautatorul exista, adevarul era de negasit” Omul nu este o fiinta ci o devenire. Omul este un proces, el este asemeni unei seminte. Aceasta este gloria fiintei umane: Este singura fiinta care are libertatea de a fi ceea ce vrea sa fie. Toate celelalte fiinte au un sablon pe care trebuie sa-l urmeze. Un mistret nu poate fi decat un mistret, nu se pune problema ca el sa devina caprioara. Omul in schimb este un spatiu gol in care se pot intampla multe sau nu se poate intampla nimic, totul depinde de tine; omul este arhitectul propriei sale fiinte. Prin nastere ti se ofera posibilitatea de a-ti realiza potentialul, dar totul ramane la indemana ta. Se zice ca asteptarea moarte n-are insa eu cred ca cea mai sigura cale spre moarte este asteptarea. Mori pentru a Renaste! Si Renaste intr-o lume Moarta!

  4. calin merge says:

    Dupa parerea mea noi nu renuntam la nimic in viata asta, noi toti ne alegem o viata intr-o persoana, pentru a avea un scop, pentru a ajuta oamenii sa vada ca exista mult mai multe decat vad ei cu ochii. Este foarte greu sa renunti la anumite lucruri materiale pentru a schimba ceva in tine in interiorul tau, nu in exteriorul tau… pentru ca la urma urmei oricat de frumos ai fi imbracat, oricat de frumoasa masina ar fi masina ta, tot ce se afla in interiorul nostru conteaza cel mai mult, la ce se afla in interiorul nostru nu putem renunta niciodata. Daca pierzi ceva in viata asta material, a pierdut egoul tau nu si tu. Dar faptul ca ai pierdut ceva in viata asta inseamna ca l-ai pierdut pentru un scop, o ocazie de a-ti da seama de ce si cu ce scop l-ai pierdut. Fie ca te simti ranit in interiorul tau.

Lasa un comentariu