1 2 4 5 6 7 9 10

Kahlil Gibran are o poveste minunata. Fermierii de la sate, pentru a-si proteja culturile, creeaza un om fals, o sperietoare de ciori. Aceasta nu este decat un bat legat de alt bat; arata ca o cruce. Si apoi pun niste haine pe ea si poate un vas de lut in loc de cap.. Este suficient pentru a face pasarile si animalele sa se teama ca e posibil sa fie cineva acolo. Imbracamintea si cele doua maini le fac sa creada ca cineva le observa. Pentru animale, este suficient; se tin departe de ferma.

Gibran a zis: “Odata am intrebat o asemenea sperietore de ciori: <Il pot intelege pe fermierul care te-a facut – are nevoie de tine. Pot intelege bietele animale – nu sunt atat de inteligente incat sa priceapa ca esti o facatura.

Dar pe ploaie, pe soare, pe arsita verii, pe gerul iernii, continui sa stai acolo; pentru ce? >

Iar sperietoare de ciori a raspuns: <Nu stii ce ma bucura pe mine. Doar sa le fac pe animalele acelea sa se teama este o asemenea placere, incat merita sa rabd ploaia, sa rabd soarele, sa rabd arsita, gerul, tot. Infricosez mii de animale! Stiu ca sunt o facatura, nu e nimic inauntrul meu, dar nu-mi pasa de asta. Bucuria mea consta in a-i speria pe altii> “.

Si vreau sa va intreb: vreti sa fiti numai ca acest om fals – neavand nimic pe dinauntru, infricosandu-i pe altii, fericindu-i pe altii, punandu-I pe altii la respect? Viata voastra este numai pentru altii? Va veti uita vreodata inauntru? E cineva acasa sau nu? Sunteti interesati sa-l cautati pe stapanul casei?

Stapanul este acolo – poate adormit, dar se poate trezi. Si, odata ce stapanul s-a trezit inauntrul vostru, intreaga voastra viata capata noi culori, noi curcubeie, noi flori, o noua muzica, noi dansuri. Pentru prima data va treziti la viata.

Emotiile si sanatatea – Osho

  1. cel mai mare impediment in a cauta “stapanul”, adica adevarul aflat in interiorul fiecruia este FRICA. Fiecarui om ii e frica sa intre in interioritatea sa, deoarece e ceva ce el cu cunoaste cu mintea logica. inlaturand frica putem ajunge sa ne cunoastem cu adevarat natura si abia atunci putem spune ca stim ce inseamna a trai, ca suntem vii, pana atunci, putem doar spune ca supravietuim.

  2. in primul rand pentru orice persoana care nu si-a cunoscut inca stapanul interior, intervin zeci de factori care iti spun sa nu mergi mai departe. Unul dintre ei ar fi frica de necunoscut simtit pe propria piele! bineinteles aici aparand si mintea cu nenumarate intrebari fara raspuns care iti taie tot elanul pt a cunoaste marele adevar care se afla in interiorul fiecaruia dintre noi. Totul consta in a avea putin curaj pentru a capata noi culori, noi curcubeie, noi flori, o noua muzica, noi dansuri.

Lasa un comentariu