1 2 4 5 6 7 9 10

Doi bebelusi vorbeau in burta mamei:
- Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

  1. Amalia says:

    Foarte frumoasa povestea, asemenea discutiilor actuale despre Dumnezeu(“MAMA”) sau daca exista ceva dupa moarte(“nastere”) :)

  2. analogia e extraordinara, te pune pe ganduri pt ca e exact ca o discutie despre “Dumnezeu” si viata dupa moarte, si intr-un fel, este exact acelasi lucru

  3. Foarte frumos spusa povestea asta,reflecta exact intrebarile pe care si le pun oamenii in viata de zi cu zi referitor la Dumnezeu ,la viata si la moarte.

  4. cat de hilar ni se parte faptul ca bebelusii din poveste discuta despre “existenta mamei”. imi dau seama cat de hilar li se pare entitatilor din jurul nostru cand noi vorbim despre “existenta lui Dumnezeu”…

Lasa un comentariu