1 2 4 5 6 7 9 10

Nu te ridica la asteptarile nimanui. Nu ai decat o singura responsabilitate si aceea este indreptata catre propia fiinta. Nu incerca sa te ridici la asteptarile nimanui pentru ca oamenii vor incerca sa-ti impuna anumite lucruri, sa te domine, sa-ti limiteze optiunile sau sa te paralizeze. Ei sunt inamicii tai! Oricine asteapta ceva din partea ta este un inamic! Ai grija!

Un prieten adevarat iti da libertate! Dragostea iti da libertate; nu exista nici o asteptare, nu exista nici o dorinta de a te manipula, nici macar indirect. Libertatea este cel mai pretios lucru din lume.

Osho – ABC-ul Iluminarii

  1. Daca iti traiesti viata renuntand la asteptarile tale de la ceilalti si nedorind sa te ridici la asteptarile celorlalti fata de tine, atunci vei elimina din tine toata frustrarea, frica, nemultumirea, tristetea! Un mod sanatos de a trai este de a accepta viata, pe cei din jur, si pe tine insuti exact asa cum sunteti!

  2. Amalia says:

    Totul porneste de la acceptare.Fiecare persoana are locul lui in aceasta lume, oricum ar fi el. Asa ca atunci cand te enervezi daca cineva se comporta altfel decat ai crede tu ca ar fi mai “bine”, realizeaza ca e o asteptare si ca nu-l accepti asa cum este.Cu totii dorim sa fim acceptati asa cum suntem insa acest lucru trebuie sa fie reciproc…Imi place vorba lui Osho: fa altuia ce-ti place tie ;)

Lasa un comentariu