1 2 4 5 6 7 9 10

Privind prin gaura din perete, un soricel l-a vazut pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet. “Oare ce se afla acolo?” se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca in pachet era o capcana pentru soareci. Intorcandu-se la ferma, soricelul a dat de veste tuturor despre ceea ce vazuse. “Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!” Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus: “Domnule soarece, iti pot spune doar atat. Inteleg ca este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie”. Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: “Este o capcana pentru soricei in casa!” Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: “Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca esti in rugaciunile mele viitoare” Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a spus si ei: “Este o capcana pentru soricei in casa!” Vaca i-a raspuns: “Offf, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar in ceea ce ma priveste pe mine aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel.”
In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si s-a decis sa infrunte de unul singur capcana. In acea noapte s-a auzit un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos, iar acesta o muscase.Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare.

Toata lumea stie ca un bun remediu impotriva febrei este supa de pui, asa ca fermierul se duse si sacrifica gaina. Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea. Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani fermierul a taiat si porcul. Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma a murit. La inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti. Soricelul privea acum prin gaura din perete cu multa tristete…
Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol.

  1. Razvan Mot says:

    Așa este.. de cele mai multe ori nu facem nimic pentru cei din jurul nostru din comoditate sau nepăsare, dar ar fi bine să încercăm măcar, chiar dacă la început avem impresia că nu putem fi de folos.. nu ai cum să știi până nu încerci și din moment ce o persoana vine tocmai la tine, înseamnă că nu e întâmplător..

  2. in trecut, comunitatile de oameni obisnuiau sa intretina iluminatii si inteleptii pentru ca ei considerau ca daca un om iluminat sta prin preajma, bunastarea se va revarsa peste toti. asa cum la intrarea intr-o incapere a unui om cu o vibratie inalta, vibratia incaperii creste, tot asa se intampla si in cazul contrar. sa ajuti un om sa rezolve o problema inseamna sa ii aduci bunastare, si prin asta, vei aduce bunastarea si in jur.

  3. Sim Sergiu says:

    Omul asemeni soricelului are nevoie uneori de cei din jurul sau pentru a putea sa isi infrunte problemele. Capcana din casa nu mai putea fi inlaturata, dar putea fi depasita. La fel si in viata, uneori apar situatii care nu pot fi inlaturate, insa pot fi depasite, iar uneori ai nevoie de altii care sa iti deschida ochii.

  4. Adelina Coef says:

    In momentul in care o persoana vine la tine cu o problema, cu siguranta are nevoie de un ajutor din partea ta.Fie datorita faptului ca tu ai trecut printr-o situatie asemanatoare si poti sa-l ajuti din propria experienta, fie esti cel care il poate ajuta sa-si depaseasca situatia in care se afla.Oferindu-i ajutor amandoi veti avea de castigat din acesta experienta!

Lasa un comentariu