1 2 4 5 6 7 9 10

Un maestru se reintorcea spre templu, impreuna cu discipolul sau. La un moment dat, s-au intersectat pe carare, cu un melc. Discipolul s-a aplecat grijuliu, a luat melcul si l-a mutat in iarba. Maestrul i-a spus: ,,tocmai ai intrat in Karma lui.” Discipolul se intoarce, ia melcul din iarba, si-l repune pe carare.
Maestrul i-a spus: ,,ai facut acelasi lucru.”
Nu te baga in viata nimanui daca nu ti se cere ajutorul. Nu esti in masura sa stii ce este mai bine pentru nimeni, iar intentiile bune, poti duce la mari necazuri!

 

 

  1. nimeni nu stie ce e bine pentru celalalt pentru ca nimeni nu stie ce are celalalt nevoie. binele nostru nu e neaparat si binele celuilalt, deci dati sfaturi cand vi se cere, intindeti o mana cand vi se cere.

  2. Sim Sergiu says:

    Am atarnat existenta pe doua aripi, o aripa a binelui si o aripa a raului…acum spuneti-mi voi care credeti ca este mai importanta? Viata exista doar prin miscarea simultana a celor doua aripi. Incercam mereu sa aducem binele insa uitam ca aducem si raul odata cu el. Nu uita, atunci cand binele danseaza pe masa, raul se ascunde sub ea.:)

  3. Razvan Mot says:

    E normal sa încerci să ajuți, dar mai bine întreabă ce are nevoie cel vizat. Tu nu ai cum sa știi ce e bine pentru el, pentru că ce e bine în viziunea ta poate să fie rău pentru el. Dacă nu primești un răspuns e mai bine să îți vezi de drumul tău..

Lasa un comentariu