1 2 4 5 6 7 9 10

O femeie batrana din China avea doua vase mari, pe care le atarna de cele doua capete ale unui bat, si le cara pe dupa gat. Un vas era crapat, pe cand celalalt era perfect si acesta, tot timpul transporta întreaga cantitate de apa. La sfârsitul lungului drum, ce ducea de la izvor pana acasa, apa din vasul crapat, ramanea doar pe jumatate. Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic, femeia aducea doar un vas si jumatate de apa. Bineînteles, vasul bun era mandru de realizarile sale, in timp ce, bietul vas crapat, se simtea rusinat de imperfectiunea sa, ii parea atat de rau ca nu putea face decat jumatate din munca pentru care fusese menit!

Dupa 2 ani de asa-zisa nereusita, i-a vorbit femeii, langa izvor: “Ma simt atat de rusinat, pentru ca aceasta crapatura face ca apa sa se scurga pe tot drumul pana acasa!” Batrana a zambit si a spus: “ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insa pe cealalta nu? Asta pentru ca am stiut defectul tau si am plantat seminte de flori pe partea ta, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Daca nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospateaza casa.”

Fiecare din noi este perfect in imperfectiunea sa, iar aceste defecte, dupa cum le catalogam la noi sau le catalogheaza altii la noi si noi la randul nostru, sunt tocmai cele care ne fac viata mai interesanta, mai frumoasa! Trebuie sa acceptam si sa apreciem fiecare persoana exact asa cum este, pentru ca, toti suntem perfecti in felul nostru. Deci, va urez sa nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastra a drumului! Crapatura vasului nu înseamna sfarsitul, ci posibilitatea de a face ceva diferit si de a fi tu insuti!

 

 

  1. tocmai imperfectiunile noastre, tocmai ceea ce noi numim defecte ne fac sa fim perfecti! suntem exact asa cum avem nevoie sa fim!

  2. Sim Sergiu says:

    Fiecare este perfect in imperfectiunea sa!! Viata este ca si o expozitie de arta in care admiram tablourile celorlalti si il ignoram pe al nostru!! O gluma zen spunea asa: Care este diferenta dintre o rata? Nici un lucru nu se poate compara decat cu sine insusi, fiindca fiecare este UNIC.

Lasa un comentariu