1 2 4 5 6 7 9 10

Era in China un maestru care avea un discipol american. La intoarcerea americanului in tara sa natala, maestrul i-a dat in dar, o cutiuta din lemn si i-a spus: “exista o conditie pe care trebuie sa o respecti. Daca vei da vreodata aceasta cutiuta unei alte persoane, va trebui sa indeplinesti conditia. Promite-mi ca vei face acest lucru….eu insumi am indeplinit aceasta conditie, ca sa ti-o pot da tie. Este o cutiuta foarte veche, care s-a transmis din generatie in generatie, si toata lumea a indeplinit conditia.” Discipolul i-a spus: “am sa indeplinesc conditia, oricare ar fi ea!” Era o cutiuta foarte frumoasa, nepretuita, un obiect de antichitate. Maestrul i-a spus: “conditia este foarte simpla. Trebuie sa tii intotdeauna cutia acasa la tine, cu fata orientata catre est. Aceasta traditie a fost respectata secole la rand, asa ca te rog, nu o incalca”. “Este foarte simplu, asa am sa fac”, a raspuns discipolul.
Cand a ajuns acasa si a asezat cutiuta cu fata spre est, si-a dat seama ca lucrurile sunt mai complicate. Pur si simplu, cutia nu se armonizeaza cu restul camerei, de aceea, a fost nevoit sa isi mute toate lucrurile. In acest fel, camera arata destul de bine, dar nu se armoniza cu restul casei, asa ca a trebuit sa faca schimbari si in celelalte camere. Cand in sfarsit casa a fost gata, totul arata perfect, dar numai in interior. Casa recent renovata nu se armoniza cu gradina. Epuizat, discipolul i-a scris maestrului: “Cerinta ta nu a fost atat de simpla precum credeam, mi-am modificat intreaga casa pentru a o armoniza cu cutiuta, iar acum trebuie sa modific si gradina. Voi ajunge sa modific cartierul, apoi intreg universul!”
Sa stai langa un maestru nu este niciodata simplu. Acesta sadeste in sufletul tau ceva, care apoi va creste, si va determina schimbari la nivel interior. Ca si discipol, nu ajunge sa cunosti informatia, trebuie sa o intelegi, sa o traiesti, sa o respiri, sa devina parte din tine. Alaturi de un maestru schimbarea nu poate fi altfel decat totala, nu poti sa schimbi doar o camera, trebuie sa renovezi toata casa! Iar cand tu te-ai cunoscut in intregime, nu vei putea trai altfel decat impartasind cu altii ceea ce esti.

 

 

  1. cei care au trecut prin asta, cu siguranta se recunosc. totul a inceput auzind o informatie, pe care apoi am manifestat-o, si manifestand-o am schimbat ceva care a dus apoi la alta schimbare, si tot asa pana am devenit ceea ce sunte astazi :)

  2. Sim Sergiu says:

    Maestrul iti indica luna, insa daca il vei musca de deget, nu vei putea sa observi mesajul sau. Unii acumuleaza informatii pentru a fii cunoscatori, aceia sunt intelectualii, altii acumuleaza informatii pentru a-si risca viata in experimentarea lor, aceia sunt discipolii. Daca nu esti pregatit sa mori pentru revolutia ta interioara, 1000 de maestrii nu iti vor fii indeajuns.

Lasa un comentariu