1 2 4 5 6 7 9 10

Mai demult, traia un copil de 10 ani impreuna cu bunicul sau. In fiecare zi il copilul isi intreba bunicul: “bunicule, cand o sa cresc mare? Cat mai e pana voi fi mare?” Bunicul ii spunea mereu sa aiba rabdare, sa se bucure de anii copilariei, dar baietelul nu asculta.
Intr-o zi, batranul ii povesteste nepotelului ca, a auzit de la tatal lui, ca stra-strabunicul lui ar fi avut o lumanare fermecata. Trebuia aprinsa noaptea si la lumina ei, intr-o ora, imbatraneai 10 ani. Dar oricum nu stie pe unde ar putea fi acea lumanare, sau daca nu e doar o legenda. Copilul a petrecut zile scotocind fiecare coltisor din curtea bunicului, pana cand intr-o zi a descoperit in pivnita un cufar vechi, mucegait. Cand a deschis cufarul, a gasit lumanarea de care-i vorbea bunicul.
Noaptea, cand toata lumea dormea, a aprins-o si a asteptat. A asteptat o ora, s-a dus la oglinda si a vazut ca functioneaza. Dar fiind tot nemultumit, s-a decis sa mai astepte putin. S-a asezat intr-un colt privind lumanarea si, fiind obosit, a inchis ochii si a adormit. Orele se scurgeau si anii se asterneau pe fata copilului… Spre dimineata a deschis ochii si a realizat ca se misca foarte greu. A mai avut putere doar atat cat sa stinga lumanarea, dupa care a murit. Cand a fost gasit, nimeni nu stia cine este, asa ca l-au inmormantat intr-un colt al cimitirului, iar pe cruce nu scria nimic.
In viata, visam si ne dorim multe lucruri, dar nu toate sunt bune pentru noi. De obicei, ceea ce ne dorim, nu reprezinta ceea ce avem nevoie. Ai grija ce iti doresti, s-ar putea sa primesti!

 

 1. Sim Sergiu says:

  Acest comentariu a fost eliminat de autor.

 2. Sim Sergiu says:

  Singurul motiv pentru care viata este trecatoare, este acela ca noi o pierdem de fiecare data. Viata se scurge prin venele timpului doar pentru acela care nu se cunoaste pe sine.

 3. Amalia says:

  Ne facem griji pentru un lucru care am dori sa ni se intample, iar cand existenta ne indeplineste dorinta, cautam alte griji. Tot ceea ce traim are un rost, bucura-te de fiecare moment asa cum este.

 4. Razvan Mot says:

  Mai mereu suntem ocupati cu treburile zilnice si uitam sa ne bucuram de viata, iar apoi ajungem sa avem regrete..

Lasa un comentariu