1 2 4 5 6 7 9 10

A fost odata un vaduv care locuia impreuna cu cele doua fete ale sale, care erau foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari… la unele stia sa raspunda, la altele nu… Cum isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, intr-o zi si-a trimis fetele in vacanta, cu un intelept. Acesta stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau. La un moment dat, una dintre fete a adus o vrabiuta, pe care planuia sa o foloseasca pentru a insela inteleptul.
-Ce vei face? o intreba sora ei.
-O sa ascund vrabiuta in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e vie sau moarta. Daca va zice ca e moarta, imi voi deschide mainile si o voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e vie, o voi strange si o voi strivi. Si astfel orice raspuns va avea, se va insela.
Cele doua fete au mers la intelept si l-au gasit meditand.
- Am aici o vrabiuta … Spune-mi inteleptule, e vie sau moarta?

 

Foarte calm, inteleptul surase si le zise:
-Depinde de tine… fiindca e in mainile tale
Asa este si viata noastra. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge cum ne dorim. Noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim si pentru ceea ce nu avem, dar ne dorim. Viata noastra e in mainile noastre, ca si vrabiuta. De noi depinde sa alegem ce vom face cu ea.

 

  1. putem sa pictam in viata noastra stele, sau putem picta nori…si e doar alegerea noastra!

  2. Adelina Coef says:

    Tot ceea ce vom experimente sau vom dori sa experimentam depinde doar de noi! Noi suntem cei care ne creem viata avand atitudinea potrivita in orice situatie din viata noastra!

Lasa un comentariu