1 2 4 5 6 7 9 10

   Omul nu a invatat inca sa guste din frumusetea singuratatii. El cauta mereu sa se angajeze intr-o relatie, sa fie cu un prieten, parinte, sotie, sot, copil. El a creat societati, cluburi, partide politice, religii, biserici. Insa toate acestea sunt necesare pentru a-l face sa uite de singuratate.
   Fiind in mijlocul acestor multimi, incerci sa uiti ceva, insa ceva de care iti amintesti uneori in intuneric, si anume de faptul ca te-ai nascut si vei muri singur, ca indiferent ce ai face, cel mai important lucru e sa fii fericit cu tine insuti.
   Intr-adevar, eu nu promovez nicidecum ideea ca omul trebuie sa fuga, sa ramana singur toata viata, sa devina ascet, deoarece e evident ca doar prin relatiile cu ceilalti, putem vedea cine si ce suntem. Dar, dupa ce am ajuns la aceasta constiinta de sine, trebuie sa transcedem limitarile, dependentele si atasamentele fata de ceilalti si atunci cand vom fi singuri, sa fim la fel de fericiti cu noi insine ca si cum am fi langa altii.

  1. am trecut printr-o experienta asemanatoare recent, si pot spune ca e 100% adevarat! acceptati-va in totalitate, iubiti-va exact asa cum sunteti si vei ajunge la intelegerea faptului ca totalitatea fiintei voastre este de ajuns pentru a fi fericit

Lasa un comentariu