1 2 4 5 6 7 9 10

   Mahatma Gandhi obisnuia sa spuna: “Nu ma tem de nimeni, decat de Dumnezeu”. Aceasta este cea mai stupida afirmatie pe care o putea face cineva. Poti sa te temi de oricine, dar nu te teme de Dumnezeu, deoarece de Dumnezeu nu te poti apropia decat prin intelegere si iubire. Dumnezeu nu este o persoana, ci este bataia de inima universala.
   Milioane de oameni venereaza pietre sculptate de ei insisi. Si-au facut un Dumnezeu si apoi ii venereaza. Probabil asta se intampla din cauza unei mari griji, frici, pentru ca, unde poate fi gasit Dumnezeu? Modul cel mai simplu este sa sculptezi un Dumnezeu intr-o marmura frumoasa si sa te apuci sa il venerezi. Insa, nimeni nu se gandeste ca este o prostie curata, deoarece toti ceilalti o fac in diferite moduri – unii in templu, altii in moschei, altii in sinagogi, biserici etc. Nu exista nici o deosebire, esenta este aceeasi si anume, frica.
   Misca-te inlauntrul tau, dar nu te misca asa cum te face frica sa te misti. De ce sa nu te misti in joaca? De ce sa nu faci din religia ta o joaca? De ce sa fii atat de serios? Misca-te fericit si bucuros, asemenea unui copil care alearga fericit dupa fluturi, fara nici un motiv anume. Numai bucuria culorilor, frumusetea florilor si a fluturilor este suficienta pentru ca un copil sa fie imens de fericit.

  1. Anonymous says:

    Cam ciudat sa-l contrazici pe Mahatma Gandhi. Poate se referea la alta chestie, in alta “situatie”.

Lasa un comentariu