1 2 4 5 6 7 9 10

Numerele Universale

Numerele Universale sunt cele de la Unu la Noua, plus asa-numitele Numere Superioare, 11 si 22. Zero este si el inclus aici, deoarece are influenta asupra unor numere compuse care apar in zilele lunii. Prin adunarea cifrelor componente, orice numar compus poate fi redus la un numar intre Unu si Noua. Numerele Universale sunt niste arhetipuri si de aceea ele reprezinta cea mai pura expresie a calitatilor fiecarui numar. Fiecare Numar Universal devine personalizat prin calcularea Numerelor Destinului, al Personalitatii si al Sufletului unui individ. Fiecare dintre noi detine o combinatie a acestor trei numere. Cu toate acestea, trebuie sa incepem cu cele 11 instrumente de baza ale numerologiei, pentru a putea intelege modul in care ne exprimam vibratia de energie, idealizata de fiecare numar.

Carl Gustav Jung (1875 - 1961), psiholog elvetian, a definit arhetipul ca fiind, expresia pura a unui ideal comun tuturor culturilor. Astfel, Numerele Universale reprezinta arhetipuri sau idealuri pe care orice persoana, indiferent de credinta sau sistem religios, le poate recunoaste ca ingloband adevaruri esentiale

UNU - Pionierul

Numarul Unu este primul din serie si reprezinta tot ce este nou, neincercat si proaspat. Este primul numar impar, masculin si temerar. Este etapa dezvoltarii umane pe care o traim cu totii la inceputul vietilor noastre, cand tot ce facem este provocator, incitant, eroic. Numarul Unu este in mitologie figura eroului solar, Apollo, zeul Soarelui, cel care isi conduce trasura de aur pe toata suprafata cerului. James Bond este arhetipul numarului eroic Unu, curajos, concentrat si puternic.

Principiul numarului Unu - Masculin, principiul activ, pozitiv, este Samanta, Nasterea, Initierea, Alfa. Din punct de vedere religios, el este Dumnezeu, Stapanul, Zeul cel Mare, Yahve.

Functia ego-ului lui Unu - este individualitatea, independenta, scop, putere, originalitate, alegere si decizie.

Calitati Esentiale - Individualitate, autoapreciere si autoafirmare.

Modalitate - Actiune.

Element - Foc

Planeta Dominanta - Soarele

Persoane - Invingatori, imparati si regi.

Cei marcati de numarul Unu, sunt persoane care muta si zdruncina, au efect asupra tuturor celor din jur. Numarul Unu, sunt persoane care se arunca in valtoarea vietii si abordeaza lumea direct. Sunt inovatorii lumii si au nevoie de mult spatiu pentru a-si exprima fara compromis, unicitatea. Sunt naivi uneori si au tendinta de a se repezi, de a se arunca cu capul inainte, avand o incredere copilareasca. De multe ori, nu se gandesc ca, restul lumii ar putea vedea lucrurile altfel. Spontaneitatea lor este fermecatoare si poate fi irezistibila pentru ceilalti.

Pentru Unu, inceputul unui proiect este partea cea mai interesanta, dupa care trec destul de repede la altul, caci ii plictiseste sa priveasca derularea cotidiana a inventiilor lor. Asta e bine, in contextul in care au in spate o echipa care sa aiba grija de detalii in locul lor.

Uneori, succesul in viata, al celor marcati de numarul Unu, nu vine din dorinta de bani sau putere, ci ca rezultat al increderii de sine si al capacitatii de a se concentra asupra propriilor proiecte. Sunt persoane ambitioase, indraznete, pionieri. Au nevoie sa fie in frunte, sunt mereu gata pentru urmatoarea mare provocare. Au reactii rapide si isi construiesc gandirea din mers.

Spirit combativ, viata activa, cei marcati de numarul Unu, sunt capabili sa actioneze cu promptitudine si hotarare. Au curajul si puterea sa-i cucereasca pe cei din imediata lor apropiere, dar si pe ceilalti, fapt util in orice situatie de competitie, dar care poate sa le faca probleme, daca sunt implicati in sporturi de echipa. Sunt prea individualisti si de aceea, suporta greu rigorile apartenentei la un grup. Ei pot fi antrenori buni, pentru cei mai putini capabili ca si ei si pot incuraja alte persoane sa-si infranga temerile.

Persoanele Unu nu sunt foarte sentimentale si nici nu se cantoneaza in trecut. Prefera sa incendieze podurile in urma lor si sa porneasca plini de elan, in aventuri noi. Sunt alerti si combativi. Le plac discutiile energice si vor contrazice de multe ori numai de dragul argumentatiei. Iubesc triumful si sunt rapizi in discurs. Zicala:"Daca nu suporti caldura, iesi din bucatarie", trebuie sa fi fost inventata de un Unu. Indivizii marcati de acest numar Unu, au tendinta de a se simti cu totul speciali, deseori au chiar o vestimentatie aparte.

DOI - Partenerul

chakra 2

Yin si Yang, simbolul chinezesc pentru echilibrul perfect in natura, intre masculin si feminin. Numarul Doi este punctul din succesiune, unde incepem sa recunoastem faptul ca suntem diferiti de ceilalti. Este momentul cand ego-ul individului se separa de Mama, dar plange dupa unirea cu ea. Cautarea continua apoi pentru sufletul pereche, Unul, persoana care va deveni centrul vietii noastre, inca o data. Doi este un numar par si feminin, tanjind dupa completare, prin intermediul relatiilor. Numarul Doi este eroina din mitologie si este exemplificat de Artemis, zeita lunara, sora geamana a lui Apollo. Este zeita vanatorii, inarmata cu un arc in forma de secera si protejeaza copiii mici si toate animalele care sunt la varsta alaptatului. Darul ei catre omenire, este lumina cerului de noapte, Luna. Ea masoara luna calendaristica si fazele ei in continua schimbare si stapaneste mareele.

Diana Ross, este arhetipul acestui numar. Bucurandu-se de o cariera lunga si plina de succes, cantareata este un model tipic de femeie puternica, expune elemente imaginative, tipice pentru un Numar Doi.

Principiul numarului Doi - Feminin, dualitate, fluctuatii, energia materna datatoare de viata, imaginatie, reflexie, intuitie. Doi semnifica receptivitatea, pasivitatea, atractia si unitatea contrariilor, casatoria mistica, Yin si Yang, motorul unitatii prin cunoasterea diferentelor, contrastul si reconcilierea. Energia materna datatoare de viata, imaginatie, reflexie, intuitie.

Functia Ego-ului - Cooperare, relationare, echilibru, discernamant, dorinta de dreptate.

Calitati esentiale - Intelepciune iubitoare, dragoste neconditionata, rodnicie.

Modalitate - Reactie la mediu.

Element - Apa

Planeta dominanta - Luna

Persoane - Coechipieri, parteneri, soti.

Doi reprezinta echilibrul si pacea interioara. Yoga este una din metodele traditionale pentru realizarea acestora. Acest numar abordeaza lumea prin intermediul propriilor sentimente, fiind imaginativ si plin de compasiune. Pentru Doi, intelectul si intuitia se unesc in mod pozitiv, facandu-i sa fie priviti ca persoane imaginative si intuitive. Principalul lor interes, este relationarea cu ceilalti si se autodefinesc prin intermediul relatiilor pe care le au cu cei din jur. Dragostea este in centrul credintei lor, in viata.

Cei marcati de numarul Doi, sunt sensibili la nevoile celorlalti. Acest fapt ii poate face sa fie interesati de mediu, probleme sociale. Fac cariere importante si ii sustin pe cei slabi. Sunt iubitori de pace si vor incerca oricand sa aduca un strop de seninatate in toate contactele cu ceilalti.

Sunt jucatori in echipa, au abilitatea de a prevedea derularea jocului, inainte ca acesta sa aiba loc. Pentru ei, victoria vine pe locul doi, dupa participarea in grup. Talentul lor natural de a prevedea, functioneaza si in domeniul carierei si al negocierilor financiare. Nu se tem de munca grea si se implica plini de hotarare, mentinand un ochi atent la nevoile echipei lor.

Sustinatori si sensibili, multora dintre Doi, le place sa fie puterea din spatele tronului mai multori sefi puternici. Tendinta lor de a observa viata, inseamna ca sunt capabili sa analizeze cu mare talent si sa vada adesea lucruri pe care un conducator, prea ocupat, le poate pierde din vedere, in graba sa. Diplomatia este o calitate innascuta a lui Doi. La orice nivel, ei pot sa domoleasca orice izbucniri, fie ca au de-a face cu copii certareti, fie cu membrii conducerii unei mari firme. Sensibilitatea lor la sentimentele si nevoile celor din jur, poate sa-i faca sa simta ca, luarea deciziilor, este un lucru dur, deoarece, este dureros sa ranesti sentimentele oamenilor. Sa iei decizia de a alege ce angajat sa fie concediat, cand compania are dificultati financiare, poate reprezenta un teren minat pentru Doi.

Casatoria si parteneriatele sunt usor de manevrat de catre cei marcati de numarul Doi. In schimb, le este greu sa-si petreaca timpul in singuratate si sa mearga pe carari singuratice. De aceea, meditatia le face foarte bine la sanatate. Numerele Doi, au nevoie sa-si gaseasca echilibru si armonie in viata, pentru a-si putea dezvolta stabilitatea emotionala si puterea.

TREI - Comunicatorul

Acest numar apare deseori in basme, in povestile pentru copii. Numarul Trei este rezultatul mariajului dintre pozitivul Unu si negativul Doi. Este numarul care intruchipeaza imboldul creativ, care este produs de tensiunea dualitatii. Este un numar impar si masculin si, de aceea, gata mereu s-o porneasca la drum. Multe povesti cu zane, repeta tema lui Trei: vraja trebuie repetata de trei ori, o intrebare este pusa de trei ori, un clopot suna de trei ori. Numarul Trei este reprezentat in mitologie de zeul sau zeita cu trei capete, care se regaseste in multe culturi antice. Trei reprezinta si trinitatea Soare-Luna-Pamant si este simbolizat in majoritatea imaginilor religioase: de exemplu, de sfanta familie egipteana a lui Osiris, Iisis si Horus.

Arhetipurile numarului Trei sunt: Andre Agassi, campionul de tenis, este agil, iute in miscari si gandire; John Travolta, bun dansator si actor; Confucius, fondatorul filosofiei chineze, care vorbea despre a alege Calea de Mijloc sau Cea De-a Treia Cale, ceea ce reprezinta una din trasaturile numarului Trei, si anume, dorinta de dezvoltare a propriilor idei.

Principiul numarului Trei - Pruncul divin, Creatia din unitatea intre Unu si Doi, mama si tatal. Sfanta Treime, expansiunea in viata, respiratia, optimismul si entuziasmul, bucuria, inteligenta activa. Reprezentantii acestui numar sunt utopici, idealisti, plini de speranta, pozitivi.

Functia Ego-ului - Impulsul de a comunica, autoexpresie prin procese mentale.

Modalitatea - Vorbirea

Element - Aer

Planeta Dominanta - Jupiter

Persoane - Comunicativi, lectori, preoti, dansatori, actori

Adaptabil si alert, numarul Trei exceleaza cand i se cere sa-si uneasca mintea cu trupul. Reprezentantii lui Trei, abordeaza viata prin procesele lor mentale. Ei pot fi buni consilieri sau sfatuitori, oferind un amestec fin, de intelepciune si o indrumare bine fundamentata. Atitudinea lor fata de viata, pozitiva si plina de umor si distractii, inseamna ca ei spun intotdeauna povesti si glume care ne largesc intelegerea.

Sunt interesati de o gama vasta de lucruri si gasesc ca totul este fascinant. Persoanele marcate de numarul Trei, pot deveni profesori, deoarece sunt capabili sa stimuleze interesul si sa aprinda imaginatia elevilor, aflati in grija lor.

Imboldul de a comunica, ii motiveaza pe multi Trei sa aiba cariere in jurnalism, informatica. Gandesc logic si sunt capabili sa-si organizeze ideile in mod eficient. Sunt experimentatori si le place sa inventeze solutii practice pentru diverse probleme. Nu le place sa stea nemiscati prea mult timp si iubesc sa fie in miscare, de preferat, facand ceva util lor.

Numarul Trei caracterizeaza persoanele optimiste, iubitoare de distractie, generoase. Maine, cred ei, este o noua zi cu o sumedenie de noi posibilitati. Sunt sociabili si prietenosi. Industria de spectacole este plina de indivizi Trei. Pot fi buni dansatori, mimi si actori. La fel ca toate numerele impare, Trei este un extrovertit. Nivelul de energie este ridicat, facandu-i pe reprezentantii acestui numar, plini de viata, exuberanti si, cateodata, obositori pentru cei din jur.

Ca si numerele Unu, numerele Trei sunt auto-motivati si prefera sa se afle intr-o pozitie de conducere, decat intr-una de subordonare. Daca au libertatea de a face astfel, sunt insetati sa-si dezvolte propriile idei. Sunt adesea angajati valorosi, desi oarecum independenti.

Spiritual, cei apartinand numarului Trei, nutresc credinte neconventionale interesante. Iau cate putin din toate, pentru a-si crea propriul lor sistem mistic. Chiar daca lucreaza intr-un cadru religios traditional, inspiratia si darul lor oratoric, vor ridica congregatia acestora pana la nivelul de a face un salt in zone inca neexploatate, ale invataturilor traditionale. Avand un pronuntat simt al umorului, pot fi superficiali, dar sunt interesati in egala masura de subiecte precum filosofia, misticismul, religia.

PATRU - Constructorul

Cei caracterizati de numarul Patru, pun ideile in piatra si le consolideaza. Reprezinta hotarele si limitarile pe plan material. Fara Patru, multe idei ar disparea ca fumul; realitatea asa cum o traim noi, nu ar exista. Patru este numarul densitatii, substantei. Este reprezentat de figura biblica a lui Noe, pe care Dumnezeu l-a invatat sa construiasca o Arca, pentru a salva pe cei cativa, din fata Potopului, pe care El l-a trimis pe pamant, sa "spele" lumea.

Arhetipurile numarului Patru sunt: Julius Caesar, imparat roman si mare general, care a extins si consolidat imperiul Roman; Bill Gates, ca multe alte numere Patru, acest geniu al computerelor si fondator al imperiului Microsoft, a dat viata propriior idei.

Principiul numarului Patru - Lumea materiala, realitatea, ceea ce este solid, patratul si cubul, structura. Da forma ideilor, realizare artistica, pragmatism, organizare, incredere, gandire logica, stiinta. Patru reprezinta cele patru functii umane: fizica, emotionala, mentala si spirituala, si cele patru puncte cardinale: Nord, Sud, Est, Vest.

Functia Ego-ului - Autocenzurare si separare de ceilalti. Recunoasterea unicitatii.

Modalitate - Inertia

Element - Pamantul

Planeta dominanta - Pamantul

Oameni - Oameni de stiinta, fermieri, gradinari, tehnicieni, constructori.

Cei marcati de numarul Patru abordeaza viata cu precautie si grija. Le place sa masoare si sa cantareasca toate interactiunile lor cu ceilalti. Investesc cu adevarat in relatii si le place sa obtina o buna dobanda la investitiile lor. Financiar, sunt grijulii si nu isi cheltuie castigurile neinteligent.

Numarul Patru are o filosofie bazata pe indoiala. Nu judeca nimic dupa valoarea de suprafata, preferand sa testeze toate posibilitatile inainte de a face orice judecata. Nu agreeaza aglomeratia si prefera sa mearga singur. Independenta de gandire si fapta, poata sa ii faca pe reprezentantii acestui numar, sa para izolati, dar ei sunt rareori singuri. Prefera compania propriei persoane, decat sa isi piarda timpul neproductiv, cu ceilalti.

Viata se misca incet pentru numerele Patru. Ei sunt stapanii si manipulatorii timpului. Sunt capabili sa-si planuiasca si sa-si exercite schemele, la momentele cele mai potrivite. "Sa stam si sa vedem" este expresia a numerelor Patru, deoarece ei privesc desfasurarea evenimentelor, fara pasiune. Sunt pregatiti sa joace un joc lung si vor sui scara cu rabdare, treapta cu treapta, pentru a-si atinge scopul.

Numerele Patru muncesc din greu pentru a-i sustine pe cei care se bizuie pe ei. Nu-si iau usor angajamente, dar, o data implicati, ei raman loiali si dedicati. Pot fi idealisti si inovatori in politica sociala, deoarece doresc tot binele umanitatii. Cu toate acestea, fixitatea si inertia pot sa ii impiedice sa recunoasca faptul ca o idee a expirat.

Reprezentantii acestui numar, traiesc in lumea reala si au o puternica trasatura telurica. Pragmatici si bine organizati, sunt mari realizatori in orice domeniu care sta pe o baza solida. Responsabilitatea si simtul datoriei reprezinta valori imense si asa le place sa isi traiasca viata. Pot deveni buni avocati si se descurca bine si in domeniul militar, fiind gata sa isi lase de-o parte viata personala, pentru a apara traditiile. Calitatea de parinte este importanta pentru numerele Patru, iar ei si-o asuma cu intelepciune si responsabilitate.

Numerele Patru sunt prieteni buni, loiali, fiind dornici sa investeasca o multime de timp si energie in mentinerea pe termen lung a prietenilor. Gruparile sociale stabilite si conventionale, intruchipeaza energia stabila a numarului Patru.

CINCI - Spiritul liber

Numerele cinci sunt rapide in vorbire si afaceristi inteligenti. Cinci este dominat de eter, care este dincolo de planul material si stimuleaza viata sa intre in actiune. Este legat de cele cinci simturi – auzul, pipaitul, vazul, gustul si mirosul, de cele cinci organe din corpul nostru, creierul, inima, ficatul, plamanii si rinichii si de cele cinci degete de la fiecare mana si fiecare picior. Numarul cinci este legat de libertate si de cautarea unui model ideal de viata. Este exemplificat in legenda biblica a lui Moise care, ajutat de Dumnezeu, i-a eliberat de sclavie pe evreii din Egipt. S-a spus ca noul stat pe care l-au creat ulterior evreii s-a cladit pe cuvantul lui Dumnezeu.

Arhetipurile numarului Cinci sunt: Madam Blavatsky - multi dintre numerele Cinci sunt vizionari. Madam Blavatsky era o demna reprezentanta, fiind cea care a fondat teosofia, un sistem de credinta destinat sa uneasca gandirea religioasa a Estului si Vestului; Bob Geldof - implicat in probleme umanitare, acest filantrop intruchipeaza multe din trasaturile lui Cinci; George Washington, primul presedinte al SUA; Charles Darwin, biolog; John Cleese, comediant.

Principiul numarului Cinci - Activ, inventiv, creativ, inainte mergator, cautator de cunostinte, profesor, student. Disponibilitate, curiozitate, vioiciune, flexibilitate, sociabilitate, adaptabilitate, schimbare. Dragoste de libertate la toate nivelurile – fizic, emotional, intelectual si spiritual.

Functia ego-ului - Imboldul de a-si trai viata din plin. Nevoia de a apara dreptul la libertate al fiecaruia.

Modalitate - Imaginatia.

Element - Eterul, cel mai derutant si extraordinar element.

Planeta dominanta - Mercur, conducatorul comertului.

Oameni - Scriitori, poeti, vizionari, aventurieri, inventatori, idealisti.

Cei caracterizati de numarul Cinci sunt interesati de orice si vor acumula un teanc de diplome, reflectand setea lor de cunoastere. Numerele cinci sunt in mod esential aventurieri, oameni carora le place riscul si jocurile de noroc.

Optimismul lor natural le da o abilitate infailibila de a sti cand sa se dedice scopului dorit, care, de obicei, merita pe deplin efortul. Financiar, numerele Cinci gandesc cu doua minti. Intr-una, ei sunt neglijenti si superficiali, iar in cealalta sunt isteti si sireti cu banii lor. Tot ce se leaga de numerele Cinci este contradictoriu. Dualitatea lor inseamna ca pot urma o cariera pana pe la mijlocul vietii, apoi schimba brusc directia si se specializeaza, cu succes, in ceva cu totul diferit. Acest talent inseamna ca sunt capabili de comunicare la mai multe niveluri ale societatii, parand oricand autentici si originali in fata audientei.

Dintre toate numerele, Cinci sunt “cai de curse” pe plan intelectual. Ei gandesc fulgerator si pot lua decizii intr-o secunda. Singura problema este ca isi pot schimba parerea cinci minute mai tarziu. Le place sa actioneze sub impulsul momentului si nu prea au rabdare sa astepte autobuzul.

Cunoasterea inseamna putere. Indiferent ca noua idee este pe val, numerele Cinci sunt acolo prezenti. Sunt intr-un permanent contact cu tinerii si cultura lor. Cinci este un numar bun pentru liderii si antrenorii de tineret, deoarece le da o abilitate naturala de a empatiza cu noile probleme, pe masura ce apar.

Multi Cinci sunt profesori si lectori in invatamantul superior. Subiectele lor favorite au toate sansele sa fie politica, drepturile omului, libertatea informatiei si computerele. Sunt campioni ai educatiei, deoarece cred ca invatatura este cheia care descuie multe usi. Nu sunt foarte interesati de subiectele si valorile emotionale, dar sunt inspirati de idei si posibilitati intelectuale. Le place sa se miste tot timpul, dar ceea ce la retine atentia cel mai mult sunt calatoriile scurte, orasele cu ritm trepidant si subiectele care capteaza atentia maselor.

Numerele Cinci emana din cap pana in picioare cuvantul “libertate”. Ei se vor lupta pentru dreptul fiecaruia de a avea libertatea gandirii si actiunii. Daca toate acestea suna ca in Constitutia Americana, atunci aflati ca SUA are o data de nastere marcata de numarul Cinci. In plus, George Washington a fost si el un numar Cinci. Cheia unei sanatati de fier pentru un Cinci este sa continue sa invete, sa citeasca si sa vorbeasca.

SASE- Serviabilul

Numarul Sase este punctul din serie in care individul incepe sa recunoasca faptul ca nevoile celorlalti sunt la fel de importante ca si ale sale. Sase este o combinatie dintre un numar impar si unul par (2x3). Aceasta dubla vibratie a prietenosului Trei, face din Sase un numar foarte sociabil si, prin aceasta, un numar cu care celelalte, pot relationa cu usurinta. Mitul care ilustreaza cel mai bine energia lui Sase este legenda celor sase munci a lui Hercule, printre care si curatarea grajdurilor lui Augias. Acestea erau niste adaposturi uriase, in care regele Augias isi tinea pretuita sa turma de vite si care nu fusesera curatate de multi ani. Se spunea ca balegarul era cauza bolilor si molimelor din zona, astfel incat curatarea acestor adaposturi era vitala. Hercule a deviat cursul unui rau in apropiere si a inundat grajdurile. Astfel a salubrizat intreaga zona si a restabilit pacea si sanatatea.

Arhetipurile numarului Sase sunt: Kofi Annan, Secretar General ONU; Brigitte Bardot, actrita. Steaua lui David: Un triunghi este indreptat catre cer si celalalt spre pamant, simbolizand unitatea dintre cele mai inalte si cele mai fundamentale idealuri. Avocatul poporului: Sase va servi cele mai inalte idealuri de adevar si dreptate. Artistul: Pictorul intruchipeaza numarul Sase prin folosirea artei pentru a exprima perceptia realitatii. Dansatoarea: Multi Sase si-au folosit trupurile ca pe niste instrumente, slefuite pana la desavarsire.

Principiul numarului Sase - Numarul zilelor Creatiei. Steaua cu sase colturi, reprezentand unirea umanitatii cu Dumnezeu. Creativitate, arta, ritmurile vietii.

Functia ego-ului – Dezvoltarea altruismului.

Modalitatea – Senzuala si erotica, diplomatica.

Element – Pamantul.

Planeta dominanta – Venus, planeta frumusetii, dragostei, pacii, artei si serviciului in slujba altora.

Oameni – Artisti, avocati, diplomati, vindecatori.

Numerele Sase au nevoie sa-i serveasca pe ceilalti in unele situatii. Pot sa lucreze cu cate o persoana, individual, sau cu ideea de a-si pune serviciile in slujba umanitatii. Sunt in general idealisti, calzi si milosi. Tot ceea ce fac vine din simtul responsabilitatii sociale si din dorinta de a crea o lume perfecta. Dorinta de perfectiune vine din constientizarea propriilor imperfectiuni sau ale altora. Sanatatea este un subiect drag inimilor lor. Acestia recunosc faptul ca, pentru a face tot ce le sta in putinta, trebuie sa aiba un corp care sa-i serveasca. Sunt interesati de diete si programe de fitness care au ca scop crearea unui trup perfect. Interesul in propria bunastare se extinde la mediu, la prietenii si vecinii lor.

Multi Sase pot fi intalniti ca activisti in organizatii pentru pacea locala si mondiala, armonie si justitie. Isi dedica vietile luptei impotriva valurilor de nedreptate si sunt campionii celor oprimati. Elementul pamant din constructia lor le confera un simt practic innascut si un puternic simt al responsabilitatii.

Sase este foarte sensibil la forma si la frumusetea din jur. Deoarece arta este expresia in plan practic a unui simt estetic ascutit, numerele Sase au o tendinta puternica de a crea opere frumoase, inclinatie care vine partial din acest simt, dar si din dorinta de a se implica in procesul de creatie. Multi pictori, ilustratori si arhitecti, dar si critici si istorici de arta, sunt Sase. Multe persoane apartinand numarului Sase sunt multi-talentate si pot picta, desena, sculpta si scrie cu aceeasi dexteritate si talent. Chiar daca nu creeaza mari opere de arta, acestia isi vor decora casele, birourile sau gradinile, folosind culori frumoase si echilibrate si realizand o ambianta armonioasa si plina de pace. Au nevoie sa se scufunde total in frumusete.

Totodata, creeaza relatii minunate. Sunt insetati de armonie si doresc sa vada un rezultat pasnic in orice disputa. Relationarea este importanta pentru Sase, ei au nevoie de o alta persoana pentru a se contrabalansa. Cu toate acestea, nu doresc sa se lase coplesiti de cealalta persoana, ci sa stabileasca o relatie de parteneriat, pe picior de egalitate. Gusturile lor rafinate si manierele blande ii fac atractivi pentru cei din jur si, de aceea, sunt rareori singuri in viata. Deschiderea mentala innascuta inseamna ca Sase doresc sa primeasca si sa dea libertate intr-o relatie. De asemenea, vor trudi mult timp si din greu pentru a-si servi idealurile.

SAPTE – Visatorul

Sapte este numarul mistic al tuturor religiilor. El reprezinta punctul din dezvoltarea umana unde individul incepe sa patrunda cu observatia, intr-o ordine a existentei mai ampla sau mai profunda decat cea personala. Aceste franturi dintr-o realitate divina ofera posibilitatea interpretarii experientelor de viata intr-o noua lumina si dezvoltarii unei filosofii. Legenda biblica, ce reflecta cel mai bine numarul Sapte, este visul lui Daniel: faraonul va avea sapte ani prosperi, urmati de sapte ani slabi.

Arhetipurile numarului Sapte sunt: Nostradamus, astrolog si vizionar; Isaac Newton, om de stiinta si matematician eminent, si-a dedicat cea mai mare parte a timpului studiului teologiei; Diana, Printesa de Wales.

Numerele Sapte sunt frecvent in cautarea sensurilor esentiale ale vietii. Asemenea aurului de la capatul curcubeului, tinta unui Sapte exista dincolo de lumea fizica. Astronomul vede o realitate cu mult dincolo de viziunea obisnuita.

Principiul numarului Sapte – Cele sapte planete vizibile, sapte zile ale saptamanii. A saptea zi de odihna luata de Dumnezeu in legenda Creatiei. Cele sapte culori ale curcubeului, cele sapte brate ale “menorah”, calendarul sacru al evreilor, cele sapte chakre, sau centre energetice, ale corpului uman.

Functia ego-ului – Interpretarea realitatii pentru a gasi semnificatiile vietii. Medierea intre ego-ul individual si divinitate.

Modalitate – Activa si abstracta.

Element – Aer.

Planeta dominanta – Neptun.

Oameni – Filosofi, oameni de stiinta, educatori, scriitori.

Cei caracterizati de numarul Sapte sunt ganditori profunzi si fac introspectii adanci in natura umanitatii. Sunt idealisti si filosofi autentici. Sunt buni si romantici. Vad viata in roz si sunt empatici, sentimentali si uneori nobili. Atentia lor se indreapta catre suferinta oamenilor si animalelor; multi dintre ei sunt lucratori sociali, activisti pentru drepturile animalelor si vegetarieni. Doresc dreptate si fericire pentru toti si vor ca toata omenirea sa traiasca intr-o lume ideala.

Nu sunt mondeni. Prefera compania propriei persoane si sunt in mod natural introspectivi. Autosuficienti si independenti, sunt rareori singuri. Natura lor solitara ascunde o latura profund sensibila si emotionala. Multi dintre ei sunt foarte sensibili la existenta celor din jur si pot fi dotati cu abilitati extrasenzoriale.

Idealisti si vizionari, se lupta cu nedreptatea sociala. Armele lor sunt stiloul sau calculatorul, cu care scriu multe lucrari erudite, eseuri si scrisori, in speranta ca pot sa schimbe lucrurile. Sunt foarte creativi in utilizarea cuvintelor si adesea comit o poezie si o proza socant de imaginative. Deruleaza imagini complexe si saluta basmele fascinante.

Spiritualitatea numarului Sapte poate fi in dezacord cu vremurile. Ei sunt mistici si metafizici. Au abilitati de vindecatori, preferand abordarea holistica a medicinii si sanatatii. Pot fi oameni de stiinta foarte tehnici si intuitivi. Meditatia, postul si practicile spirituale reprezinta cele mai importante lucruri in viata numerelor Sapte. Iubesc lumanarile, cartile postale cu ingeri si tamaia. Dumnezeul lor este mai degraba universal, decat personal; ei considera ca fiecare trebuie sa aiba dreptul de a se ruga in maniera personala. Sunt in cautarea experientelor mistice, emotionale, din care se vor hrani. Poezia si desenele lor descriu adesea timpurile vizionare in care traim.

Abordarea foarte abstracta a vietii, pe care o practica adesea numerele Sapte, tinde sa insemne ca ei nu sunt materialisti. Aceasta poate sa-i faca sa para un fel de Cowboy Cosmic, care isi atarna palaria in multe locuri diferite. Sapte este asociat calatoriilor pe distante mari si contemplarii misterelor universului. Acest numar da dorinta de a transcende viata obisnuita.

OPT – Financiarul

Opt este numarul puterii, puterea de a face ca lucrurile sa se intample si al armonizarii cu success la puteri mai inalte. Este asemenea numarul organizarii, al ritualului si al recunoasterii faptului ca, fara structurare si ritm, energia nu poate fi organizata. Acest numar exemplifica vointa de a face ca ideile sa respecte realitatea. Asociata numarului Opt este legenda regelui Midas, cel care i-a rugat pe zei sa-l faca bogat. Zeii i-au dat puterea de a transforma in aur orice atingea. In momentul in care fiica sa favorita l-a imbratisat, si ea s-a transformat in aur, astfel ca el a implorat zeii sa-i ia darul si sa-i transforme fiica la loc intr-o fiinta umana.

Arhetipurile numarului Opt sunt: Elizabeth Taylor, actrita de succes si activista pentru strangerea de fonduri in folosul celor afectati de SIDA; Barbara Streisand, cantareata, actrita, regizor.

Inca din timpurile stravechi, forma lui opt a fost simbolul puterii vindecatoare. Astazi stim ca este forma structurii moleculare a ADN-ului. Opt produce judecatori buni, deoarece acestia tind sa aiba personalitati puternice si au puterea de a face ca lucrurile sa se intample. Opt intruchipeaza capacitatea de a lua decizii solide si de a se conforma lor.

Principiul numarului opt - Este numarul cubului. Lumea materiala tridimensionala cu o a patra dimensiune adaugata, cea a timpului. Simbolul eternitatii. Spirala dubla a codului ADN.

Functia ego-ului – Capacitatea de a organiza vointa si puterea.

Modalitate – Stoicism si dominanta.

Element – Apa.

Planeta dominanta – Saturn, planeta timpului si a karmei.

Oameni – Directori executivi in mari corporatii, finantisti, materialisti, judecatori.

Numerele Opt sunt introvertite, rezervate, rabdatoare, serioase, au mare incredere in sine. Succesul, ambitia, autoritatea si talentul de conducator merg mana in mana. Sunt conservatori, preferand traditia si metodele verificate, decat inovatiile din domeniile noi. Isi analizeaza optiunile timp indelungat, inainte sa ia o decizie. Au capacitatea de a transpune in realitate ideile proprii sau ale altora si de a obtine profituri uriase pentru cei implicati. Au un puternic simt al responsabilitatii deoarece ei isi considera demersurile drept sacrosancte. Sunt loiali si nu-si incalca promisiunile. Simtul onoarei este puternic, angajant si pentru toata viata. Vor sa lupte impotriva tuturor piedicilor si sunt dispusi sa-si cheltuie multe ore si zile pentru asigurarea succesului unui proiect.

Multi dintre Opt pornesc de la cea mai joasa treapta in compania lor, indeplinind sarcini modeste, apoi gasesc calea catre varful scarii ierarhice, pe cai directe, dar de lunga durata. Ca educatie, ei sunt de multe ori cei mai buni din departament sau din intreaga firma. Puterea lor personala, reprezinta viata publica.

Numerele Opt sunt interesati de umanitate, considerand ca relele societatii vin din lipsa de stabilitate financiara. Centrele financiare ale lumii sunt populate de reprezentati ai numarului Opt. Multiplele lor talente motiveaza faptul ca ei sunt adesea gasiti lucrand in domeniul public, de obicei undeva in politica, mass-media si comunicatii.

Isi extrag o mare siguranta si certitudine din riturile, ritualurile si dogmele sitemului de credinta traditional. Astfel, domiciliul firesc, natural, al celor marcati de Opt, se afla in esaloanele superioare ale diferitelor stabilimente religioase. Sunt ganditori empirici si au incredere numai in informatiile pe care le-au verificat personal. Se aventureaza rareori si sunt precauti in toate demersurile lor. Atat la jocuri, cat si in viata, faptul de a participa nu este suficient, ei trebuie sa castige. Buni in razboaiele de uzura, ei se pricep cel mai bine in a-si utiliza vointa puternica pentru a aduna la un loc oamenii, in scopul unui efort comun, mai ales atunci cand militeaza pentru un tel de grup. Regele Canute, fiind convins ca el e mai puternic decat mareele, privea cu disperare cum apele marii inaintau catre el si curteni, desi el le poruncea sa se opreasca.

NOUA – Pacificatorul

Noua marcheaza sfarsitul unui ciclu de progres. Cercul este pe cale sa devina spirala si sa porneasca iar de la Unu. Este un numar energic, fara odihna, constient de modificarile viitoare. Este imboldul de a realiza ceva pentru altii, de a folosi vointa in binele tuturor si de a lupta fara sa-i pese de rezultat. Pierdere sau castig, e tot una pentru el, conteaza sa participe. Energia lui Noua este cel mai bine descrisa de legenda centaurului Chiron, profesorul tinerilor zei si eroi din mitologia greaca. El a predat muzica, arta razboiului, vindecarea si astrologia. Cand a fost ranit accidental de catre elevul sau Hercule, el n-a putut sa moara, fiind nemuritor. S-a oferit sa faca schimb cu Prometeu, un muritor pe care zeii il pedepsisera. Ca rezultat, lui Prometeu i s-a permis sa se intoarca la viata, iar Chiron a fost plasat pe cer, sub forma constelatiei Centaurului.

Arhetipurile numarului Noua sunt: Judy Garland, cantareata si actrita; Richard Branson, om de afaceri.

Principiul numarului Noua – Este numarul care le contine pe toate celelalte. Adaugat oricarui alt numar diferit de el, Noua se abandoneaza acelui numar (Calculati, si o sa vedeti). Este numarul completarii si al finalurilor. Ultima rasucire a rotii norocului inaintea unui nou ciclu, noua luni de sarcina, cele noua muze. Este cel mai mare numar singular, de aceea, cel mai rafinat si dezvoltat.

Functia ego-ului – Autoanulare, autonegare, altruism.

Modalitate – Actiune.

Element – Foc.

Planeta dominanta – Marte, razboinicul.

Oameni – Reformatori, umanitari, luptatori pentru libertate, idealisti, chirurgi, psihiatri.

Numerele Noua sunt gata sa-si sacrifice viata pentru a-si sustine idealurile. Sunt total altruisti. Generosi cu timpul, energia si resursele lor, muncesc adesea in organizatii caritabile. Capacitatea lor innascuta de a-si pune ego-ul deoparte inseamna ca Noua pot fi buni actori. De fiecare data cand adopta un rol nou, fac acest lucru constienti ca vor invata o noua lectie de viata. Echilibrati si integrati, isi pastreaza mintea deschisa catre orice idee. Umorul lor nu este niciodata crud sau meschin, dar ii amuza copios comportamentul pompos al figurilor publice si practica o satira inteligenta. Niciodata nu sunt ranchiunosi daca li se raspunde cu aceasi moneda. Au atitudine liberala, sunt gata sa ierte si sa uite.

Pot fi nelinistiti si nerabdatori cu cei care afiseaza brutalitate sau meschinarie. Sunt pregatiti pentru a lupta pentru drepturile celorlalti, dar fac aceasta cu multa grija si strategie. Sunt generali ai Universului. Prefera sa-si foloseasca inteligenta in detrimentul puterii fizice, pentru a-si castiga bataliile, dar sunt si maestri in folosirea fortei.

Numerele Noua sunt oameni practici si realisti in transpunerea propriilor idei in realitate, vor munci mult si din greu pentru aceasta. Vor distruge vechile structuri pentru a pregati nasterea uneia noi, dar nu vor mai fi prezenti acolo pentru a pune ceva in practica dupa realizare. Privirile lor vor fi deja indreptate catre urmatoarea idee mareata. Eliberarea de sub imperiul simturilor si legaturilor cu dorintele umane pare sa vina din natura lor. Nu se vor pierde in amanunte, preferand atmosfera inalta si mai rarefiata a conceptelor si absolutizarilor. Manifestand o mare rabdare cu ceilalti, devin foarte buni profesori, in special in acele domenii de studiu cu caracter practic, care dezvolta aptitudini, cum ar fi ingineria.

Constienti de faptul ca nimic nu ramane cum a fost, ei au o capacitate unica de a fi pregatiti pentru orice le scoate viata in cale. Imbratiseaza diversitatea cu entuziasm si creativitate si se mentin in ideea ca nimic nu este vesnic si ca a te opune schimbarii poate fi contraproductiv si nerealist.

Maternitate: Femeia insarcinata poarta in ea samanta din care se dezvolta o noua generatie. Ea isi lasa deoparte propriile nevoi in favoarea necesitatilor pruncului ei.

UNSPREZECE – Vizionarul

Desi este eronat, numarul Unsprezece poate fi redus la Doi, asadar acest lucru trebuie evitat. Este un numar impar care se reduce la un numar par, ceea ce inseamna ca o persoana ar putea parea pasiva si introvertita, la fel ca celelalte numere pare, dar sub acestea, se ascunde energia extrovertita a numarului impar, energie care are nevoie sa fie exprimata creativ si original. Unsprezece este numarul magiei si misterului si poate indica un al saselea simt puternic dezvoltat, ceea ce poate deriva din unirea magica a doua elemente total opuse - apa enigmatica si aerul cerebral. Unsprezece isi are radacinile in constiinta universala si aduce iluminare. Povestile lui Merlin, magicianul care l-a servit pe regele Arthur, au rezonat cu caracterul numarului Unsprezece. Merlin era un clarvazator inteligent si talentat. El l-a ajutat pe Arthur sa devina rege si sa mentina controlul asupra teritoriilor sale. Merlin a prevazut ca teritoriile se vor uni si ca pacea va pogori asupra lor. Unsprezece cauta armonia experimentand situatii dizarmonice.

Arhetipurile numarului Unsprezece sunt: James Goldsmith, magnat al afacerilor si ecologist; Paul Simon, cantaret si compozitor, cantecele lui profunde descriu mai degraba teme comune decat personale; Madonna, cantareata si actrita, a creat imagini noi si puternice, creand emuli printre femeile din intreaga lume.

Principiul numarului Unsprezece – Unsprezece este primul numar compus folosit in numerologie. Este cunoscut ca Numar Superior. Este folosit numai in circumstante exceptionale. Previziune, profetie, psihism, adevar, frumusete, echilibru intre pozitiv si negativ, dreptate universala, cei unsprezece ai unei echipe sportive.

Functia ego-ului – Introspectie in cele mai inalte stadii de constientizare.

Modalitate – Reflectie asupra sensului vietii.

Element – Amestec de apa si aer.

Planeta dominanta – Uranus, iluminatorul.

Oameni – Consilieri, profesori de intelepciune, paranormali, astrologi.

Multi Unsprezece lucreaza ca terapeuti sau profesori. In plan personal, ei fac fata multor provocari, in special emotionale, deci sunt candidatii ideali pentru a-i ajuta pe altii in momentele de criza. Uneori ii stimuleaza pe ceilalti in alegerile lor si actioneaza drept catalizator care poate reorienta atitudinile sau punctele de vedere.

Numerele Unsprezece cauta relatii care sa aiba o semnificatie si sunt altruisti fata de partenerii lor. Capacitatea lor innascuta de a vedea potentialul fiecarui individ inseamna ca ei incurajeaza dezvoltarea acestuia oriunde il intrevad. Totusi, este preferabil sa aplice acest tip de actiune doar la propria lor viata profesionala, lasandu-le partenerilor posibilitatea sa ia singuri deciziile.

Pictorul, scriitorul sau producatorul unui film care are numarul Unsperezece in viata sa, este capabil sa creeze imagini care sa transmita semnificatii mai adanci decat in mod obisnuit. Aceste imagini pot sa nu contina subiecte mistice, dar mesajele exista acolo, orice s-ar intampla. Fiind creativi, ei sunt realmente inspirati si opera lor artistica le supravietuieste mult dupa trecerea lor in nefiinta, incantandu-i si bucurandu-i pe cei care vin dupa ei.

La fel ca si octava cea mai inalta a lui Doi, Unsprezece este o persoana care cauta echilibrul, de aceasta data intre ordinar si extraordinar. Numerele Unsprezece sunt foarte incordate si sistemul lor nervos este foarte rafinat. Aceasta le confera o sensibiliatate crescuta, la nivele psihice aflate dincolo de lumea fizica. Sunt adesea foarte intuitvi si receptivi, pot fi foarte buni vindecatori. Unii dintre ei sunt capabili sa canalizeze forme ascunse si sa le comunice intr-un mod accesibil. Pot privi asupra intregii umanitati, intuind sensul celor mai simple activitati umane. Ei inteleg sensul vietii in sine, privind lucrurile ca intreg, la un nivel abstract de perceptie. Uneori simt dorinta de a activa in sfera serviciilor sociale sau a vindecarii altora. Cuvantul lor cheie este iluminarea. Impart cu oricine lumina care straluceste in interiorul lor. De aceea, se afla la granita dintre gandirea psihologica si cea spirituala. Poseda o rara combinatie de detasare si interes, ceea ce le da o capacitate unica de a ii sfatui si a-i invata pe ceilalti.

Iluminarea: Unsprezece este numarul aducatorului de lumina, cel care da stralucire intunericului, pentru ca ceilalti sa-si gaseasca, in siguranta, drumul printre ignoranta si prejudecati.

DOUAZECI SI DOI – Arhitectul

Numerele Superioare sunt rare si se gasesc la persoanele exceptionale. Superman este Douazeci si doi. Clark Kent este un Patru, octava inferioara a lui Douazeci si doi. Totusi, Christopher Reeve este un Douazeci si doi. Acest numar este dublul energiei lui UNSPREZECE, deci confera un imbold destul de puternic, catre bine sau rau. Focul creator si puterea densa a pamantului se combina in marile catedrale si piramide, oglindind pe Pamant imaginile constelatiilor. Este cel mai bine ilustrat de miturile Creatiei; Douazeci si doi ilustreaza felul in care au conceput zeii, Pamantul si Cerul (raiul).

Arhetipurile numarului Douazeci si doi sunt: Christopher Reeve, actor, dupa ce a ramas complet paralizat in urma unui accident de calatorie, a muncit neobosit in numele celor aflati in aceeasi suferinta; James Lovelock, autorul cartii Gaia si biolog specializat in ecosisteme; Oprah Winfrey, moderatoare de televiziune, ea este propovaduitoare a tolerantei si dezvoltarii interioare.

Principiul numarului Douazeci si doi - Este al doilea numar superior. Nu trebuie niciodata redus la Patru. Numit in mod traditional “Maestrul Constructor”. Cele 22 de litere ale alfabetului ebraic.

Functia ego-ului - Gandirea abstracta adusa in concret, cu altruism. Ego-ul mai inalt focalizat prin minte creativa.

Modalitate - Deliberare si luare in considerare.

Element – Foc si Pamant.

Planeta dominanta – Pluto, transformatorul.

Oameni – Arhitecti, constructori de mari organizatii umanitare, decani de universitati.

Douazeci si doi sunt in contact cu cel mai greu de exprimat nivel de vibratie. Totusi, multi dintre ei par sa-si petreaca lungi perioade ale vietii lor actionand prin vibratia lui Patru, muncind la un nivel foarte jos. Catre mijlocul vietii, ei pot deveni mai sensibili la energia acestui numar dominator careia incep sa-i raspunda. Au talentul de a trasa toate liniile necesare descrierii realitatii si a modului in care functioneaza Universul. Fiind greu sa-i intelegi, ei pot sa para excentrici si idiosincrasici. Multe dintre ideile lor sunt atat de avansate, aflandu-se la varful ideologiilor filosofice si sociale, incat ei nu au inca cuvinte pentru a le exprima.

Sunt revolutionari, nu in maniera razboinica, ci intr-un fel bland, uman. In loc sa-i loveasca in cap pe ceilalti cu propriile lor idei, ei ii incurajeaza sa-si deschida mintea. Sunt entuziasti in proiectele lor de viitor. Sunt egalitaristi si nu fac discriminari, desconspira orice fel de sistem de casta pe care il intalnesc.

Numerele Douazeci si doi au de-a face, in viata, cu procesele de luare a deciziilor. Sunt capabili sa manevreze si sa manipuleze mari sume de bani, cautand in acelasi timp sa le canalizeze catre bunastarea si educatia publica. Pe piata banilor, ei isi pot folosi perceptiile fine pentru a taia oscilatiile optionale ulterioare. Idealurile lor se afla la radacina Erei Varsatorului, iar ei doresc sa-si dedice viata realizarii acestora. Sunt arhitectii care pot incorpora atat o viziune cosmica, dar si solutii practice in proiectele lor de alcatuire a noilor sisteme sociale sau corporatii. Sunt oameni de stat care se pot implica in nevoile viitoare ale umanitatii, inainte ca aceste necesitati sa apara. Sunt mereu in alerta pentru gasirea modalitatilor prin care starea de fapt poate fi largita si supusa competitiei. Cele mai noi idei, in care granitele dintre fizica, psihologie si ecologie devin tot mai sterse si mai putin usor de definit, incapsuleaza nivelul la care Douazeci si doi functioneaza si isi foloseste creativitatea. Este important sa reamintim ca ambele Numere Superioare se intalnesc foarte rar.

Piramidele sunt un memento permanent al geniului arhitectilor Egiptului antic. Aceste monumente magnifice au fost proiectate pentru a oglindi cerul pe pamant si pentru a reaminti oamenilor care le e locul in Univers.

ZERO – Cifrul

Zero nu este un numar in sensul strict al cuvantului. Nu este folosit in numerologie, deoarece toate numerele compuse sunt reduse la o sigura cifra, pana la Noua. Se spune ca Zero contine potential toate numerele. Nu este un numar care are un tip de personalitate, un destin de urmat sau un suflet pe care sa-l impulsioneze. Este cate putin din toate si nici unul din ele. Este Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul, totul si fiecare lucru in parte. Se spune ca numele lui Dumnezeu este reprezentat de Zero, deoarece este mult prea puternic pentru a fi limitat la oricare dintre numere. Tot ce a creat Dumnezeu este continut in forma pura a cercului. Cercul numarului Zero este simbolic pentru spirit. Doua numere Zero plasate unul langa altul, sunt semnul infinitului. Cercul este simbolul intregului si sanatatii. Tot ce este continut in interiorul sau este sigur, in vreme ce tot ce este exterior ramane in haos.

Principiul numarului Zero - Zero este un recipient, un bol, un creuzet. Este impregnat cu energia care nu a luat inca forma. Adauga puterea necunoscutului la orice numar caruia ii este atasat.

Functia ego-ului – Reprezinta calitatile care dau posibilitatea ego-ului sa se extinda in necunoscut.

Modalitate – Zero este fix si etern.

Element – Supa primordiala din care s-a nascut viata.

Oameni – Nu exista corespondente sociale pentru Zero.

Cercul este una dintre formele primordiale de baza. Zero are o istorie interesanta, care merge inapoi pana la inceputul primului secol inainte de Hristos. Babilonienii, de la care vin multe dintre invataturile noastre de numerologie si astrologie, foloseau simboluri pentru numere, cu mii de ani inainte sa se inventeze un simbol pentru zero. Hindusii au fost primii care l-au folosit, iar cuvantul hindi, pentru zero, inseamna gol sau nul. Mai tarziu, arabii au adus simbolul Zero in Europa. Ei il foloseau ca separator intre numere - de exemplu, pentru a face diferenta intre 11, 101 si 1001. Aceasta inseamna ca toate numerele puteau fi exprimate in termeni de zece simboluri – numeralele de la unu la noua, cu adaugarea lui zero pentru a obtine 10. Mayasii foloseau un simbol pentru zero, inca de prin secolul I i.Hr.

In tehnologia moderna, zero este folosit la sistemul binar al programelor de calculator. Acest limbaj este exprimat in 1 si 0, si poate fi reprezentat de pozitiile pornit/oprit ale comutatoarelor.

Numerele simple de la Unu la Noua formeaza baza numerologiei, cu adaugarea Numerelor Superioare. Exista o calitate magica a lui Zero, datorita legaturii lui cu spiritul si intregul. El imprumuta un potential pentru creativitatea care este formata de numarul care il insoteste. De exemplu, 30 este diferit calitativ de 10 sau 20, datorita atributelor specifice ale numarului 3. Zero, adaugat lui 1, 2 si 3, se regaseste cu regularitate in cifrele pentru a 10-a, a 20-a si a 30-a zi a fiecarei luni. Adaugarea lui zero imprima un iz special simbolismului lor inerent.

Un individ cu un zero aflat in oricare din numerele de baza, fie la numele sau, fie la data de nastere, va avea acces la niveluri de energie la care numerele simple nu pot tinde. Din cauza aditionarii lui zero, respectivul va afla ca talentele sale sunt deja disponibile si sunt clar vizibile pentru ceilalti. Aceasta persoana este legata de luna plina, un alt disc sau cerc, care simbolizeaza intuitia, sensibilitatea si abilitatile psihice.

Astrologii estici cred ca luna plina indica un moment al nasterii sub inalte auspicii, dotand nativii cu vizibilitate publica si succes garantat in viata.