1 2 4 5 6 7 9 10

Rac

Racul in armonie

In varianta cea mai buna, racul este o persoana de nadejde, iubitoare, adaptabila si gata de sacrificii de sine, ceea ce inseamna ca, in varianta cea mai rea, este insistent, hipersensibil, capricios si sufocant.

Racii se afla intodeauna pe drumuri laturalnice. Imaginati-va un rac pe plaja, deplansandu-se tot timpul in lateral, in loc sa mearga inainte. Dar, intotdeauna ajunge cu adevarat acolo unde vrea, deseori fara ca vreunul dintre noi, sa observam asta. Alunecos? da, racii pot fi alunecosi. Inteligenti? da, sunt si inteligenti. Ce este clar e, ca nu trebuie sa iei niciodata un rac, drept, ceva sigur. Te va lasa singur in nisip, intrebandu-te incotro a luat-o!

Racul si dragostea

Nimeni nu trimite mesaje mai incalcite decat un rac. Exact atunci cand crezi ca a devenit interesat, el se ascunde in carapacea lui. Racilor le e atat de teama sa nu fie raniti, incat este posibil sa nu te lase niciodata sa afli ce ii intereseaza dar, pe de alta parte, daca ei decid ca au o sansa alaturi de tine, ai grija, se pot prinde foarte strans.

Racii care nu au fost rasfatati cand erau copii, pot parea reci si distanti, ca adulti. Insa, in modul lor indirect, ei sunt disperati sa li se acorde atentie. Nativul din rac are o teama naturala in a se dezvalui, interiorul lui moale este foarte vulnerabil, asa ca nu te va aborda niciodata direct.

Racul are nevoie de incredere intr-o relatie si este foarte prudent, inainte sa-si daruiasca inima. Lucrurile de care are cel mai mult nevoie sunt, dragostea si siguranta si chiar daca mai tarziu te desparti de el, acesta va mentine tot timpul legatura cu tine si isi va aminti ziua ta de nastere. In adancul sufletului , nativul din rac crede cu adevarat ca dragostea pune lumea in miscare, iar daca iubesti un rac, te poti alatura acestei calatorii.

Racul si sanatatea

Racii cei grijulii guverneaza stomacul si pieptul, surse de hrana si ingrijire. In consecinta, sunt predispusi la probleme cu stomacul si, datorita dorintei lor de a crea confort prin mancare, pot fi predispusi si sa devina supraponderali. Nici un semn nu este atat de sensibil la atingere, iar racul incearca tot timpul sa intinda mana si sa atinga. Nativul reflecta tot ce se afla in jurul lui, iar emotiile sale se schimba odata cu mareea. Vitamina A si betacarotenul sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea si intretinerea tuturor membranelor mucoase, inclusiv a stomacului si tractului digestiv, care este foarte important pentru rac. Este posibil ca acestia sa aiba alergii care sunt deseori agravate de produsele lactate, asa ca, digestia devine problema. Este bine ca nativii din rac sa aiba grija ce mananca, in functie de cum se simt.

Cum sa recunosti si sa cuceresti un Rac la sala de forta - Cum ii recunosti: Racul este extrem de constiincios, in special la sala. Acest semn poate fi gasit pe randul din spate. Racul este un semn de apa, asa ca il vei gasi si in preajma piscinei. Tine ochii deschisi si uita-te dupa cineva timid, retras, care izbucneste in ras de fiecare data cand un aparat nu functioneaza cum trebuie sau se intampla vreo greseala. Cum ii seduci: Racul este foarte grijuliu. Daca ii vei cere sa te ia sub protectia lui, ii vei starni imediat interesul. Incearca ceva de genul, “Scuza-ma sunt nou/noua la sala. Poti sa imi recomanzi niste exercitii bune?” sau, “Sunt asa de neindemanatic, poti sa imi spui daca folosesc acest aparat corect?” Racului i se va face mila de tine si va avea grija de tine.

Racul si caminul

Caminul racului este raiul lor sigur, chiar daca isi are casa in spate. Poate este din cauza pernelor adunate pentru o pozitie confortabila sau a aromelor minunate care vin din bucatarie, dar vei simti intotdeauna ca, acasa la un rac, este locul in care te poti relaxa si linisti.

Totusi, in casa aceea placuta, exista un loc in care racul este singur. Poate fi vorba de un colt pe canapea, iar in acel colt se va gasi cartea sau patura favorita a sa, sau poate un tablou sau doua. Este posibil ca acolo sa se cuibareasca si cainele sau pisica acestuia, indiferent daca el se afla sau nu acolo, in clipa aceea. Racii au grija de toate fiintele care le ies in cale.

Racul la serviciu

Calitatea materna a racului se poate concretiza la serviuciu prin creearea de produse noi, de proiecte sau companii, prin ingrijirea altora, fie hranindu-i , fie educandu-le sufletele, prin predare.

Racii sunt preocupati deseori de domenii creative, cum ar fi scrisul, deoarece acesta implica acea parte a maternitatii care presupune gestatie, creearea a ceva nou si necunoscut, si apoi nasterea acelui ceva.

Racul si banii

Racul cel tenace strange bani, asa cum face cu toate celelalte lucruri. De fapt, indiferent de cat de mult aduna, este posibil sa nu se simta niciodata pe deplin in siguranta. Uneori aceasta tendinta de economisire se poate transforma in egoism, nu pentru ca racii nu ar vrea sa ajute, ci pentru ca le este teama sa nu fie raniti din exterior, si astfel vor face tot posibilul ca sa se protejeze, tinandu-si toate bunurile numai pentru ei.

Nu vei vedea prea des un rac fara bani. Este mult prea preocupat de siguranta. Si pentru ca doreste acesta siguranta si pentru cei pe care ii iubeste, va avea grija sa creeze un rai sigur si pentru acestia.

Deci...

Racul e sucit, manipulator, ar trebui internat la nebuni. Sensibil, se zbate in chinuri sentimentale, isi schimba dispozitia de la o clipa la alta.

Daca iti trece prin cap sa ramai cu un rac pentru ca ti-a fost mila, te-a impresionat, cu siguranta a doua zi o sa te trezesti cu o persoana total diferita. Majoritatea sunt timizi in public, mai degraba tipul casnic.

Speriosi, ii inspaimanta si propria lor umbra. Iritabili si nu logici. Sufera de sindromul “toata lumea conspira impotriva mea”. Sunt nascuti incapabili sa gandeasca rational.

Cearta-te cu ei si o sa se ascunda in carapace. Nu de frica, ci doar ca sa planuiasca urmatoarea miscare. Lasa garda jos si nu o sa iti fie prea bine.